• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

Karma

 

Karma

Karma komt uit Roemenië en is weer één van de vele slachtoffers van mensen die een hond mishandelen. Ik zal nooit begrijpen waarom het mensDom zulke dingen doet. Een gefrustreerde zieke geest is het enige wat ik me kan bedenken. De eigenaresse heeft Karma in een dronken bui zo geslagen dat ze haar rug gebroken heeft. Vervolgens heeft ze haar buiten in de vrieskou op het terrein gegooid waar ze een maand heeft gelegen voor de buurvrouw haar vond die hulp heeft ingeroepen.


Direct hebben ze Karma naar de dierenarts gebracht waar ze een onderzoek heeft gehad en de nodige medicijnen en vitamine. Daarna naar een tijdelijke opvang om aan te sterken en bij te komen met een kleine hoop op adoptie. Aangezien ze in de opvang kon ze niet blijven en er zich ook geen adoptanten aanmelden die de zorg voor haar wilde overnemen, verblijft nu ook Karma de rest van haar leven bij ons. 


Het is toch niet te bevatten dat je doorgaat met het leven wat je lijd wetend dat je hond die jouw 8 jaar lang onvoorwaardelijk trouw is geweest ligt te verkommeren van pijn, honger en kou.

Men kan zich overal ter wereld op dieren afreageren en hen mishandelen zonder daarvoor gestraft te worden. Het enige wat wij als normaal mens nog kunnen doen is redden wat er te redden valt en één of meerdere honden opnemen door huis en hart open te zetten.

Karma zoals ze op het terrein is gevonden.

Karma bij de dierenarts in Roemenië, verslagen en geslagen.

Haar eerste avond hier. Eindelijk slapen in een veilige en warme omgeving.