• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

Duke en Bella

Dit is Duke.

Duke zijn verhaal is in en in triest. Zijn 45 jaar oude baas met psychische problemen
was onverwacht overleden. Duke was alles voor deze man, een trouwe vriend, hij hield de man dag en nacht gezelschap, verdedigde hem en niemand was in staat om binnen te komen als de man het niet toestond. Ondanks de toewijding die Duke voor de man had heeft hij zijn hele leven binnen geleefd en voornamelijk zijn tijd doorgebracht in een kelder in zijn eigen ontlasting met afval als eten om te overleven. Na het overlijden van de man stond Duke niet toe dat er iemand in huis kwam om het
lichaam te verwijderen. Een zogenaamde hondentrainer wilde hem doodschieten
net als de buren want hij zou gevaarlijk zijn voor alles en iedereen. Uiteindelijk
heeft een dierenarts hem met een slaapmiddel in zijn eten tot rust gebracht en
kon het lichaam van de dode baas verwijderd worden. Toen de vrijwilligers naar
binnen gingen om Duke te helpen vonden ze een verdrietige en zeer trieste hond
die in tegenstelling tot wat men over hem had verteld zeer vriendelijke was en niets
meer of minder vroeg dan genegenheid en eindelijk een keer naar buiten wilde om
het zonlicht te zien en te voelen.

Duke is ongeveer twee jaar oud en weegt 40 tot 45 kilo. Het is een zeer vriendelijke
en speelse hond en erg beschermend tegenover zijn baas maar wanneer deze aangeeft dat het goed is dan mag men het terrein op en de baas benaderen. Duke is niet alleen een perfecte bewaker van familie en huis maar ook een hond die iemand nodig heeft en een absolute band met zijn mens aangaat. Dus geen hond om hele dagen alleen op een terrein te verblijven of in een kennel. Hij is graag bij zijn mensen en dus ook binnen en heeft ondanks dat hij twee jaar lang alleen maar afval te eten heeft gehad geen enkele vorm van baknijd of agressie. Hij is zeer gehecht aan de vrouw die hem nu verzorgt maar zit nog steeds alleen op een terrein en wanneer zij er niet is dan ligt hij vast aan een ketting omdat buurtbewoners bang zijn dat hij iets zal doen terwijl hij niet eens het terrein af kan.

Duke en Bella

In Griekenland is het de normaalste zaak van de wereld om honden te vergiftigen we
zijn nu dus ook erg bang dat iemand op een dag hem iets zal geven wat de dood tot
gevolg heeft. Helaas zitten alle opvanggezinnen in Griekenland vol en omdat hij niet
bij reuen kan maakt dit het opvang probleem nog groter. Voor teefjes is hij de man
van hun dromen. Wij zoeken met spoed een tijdelijke of natuurlijk een definitieve familie waar hij eindelijk na twee jaar opsluiting een fantastisch leven krijgt.

De hond die u buiten het hek ziet lopen is Bella zij komt hem iedere dag bezoeken. Zij was de tweede hond van de betreffende eigenaar maar sliep op het terrein en leefde eveneens van wat afval wat haar werd toe geworpen. Ook voor haar zoeken we met spoed een opvang of een lieve familie. Het is een erg lief hondenmeisje welliswaar groot maar geniet van een beetje aandacht van de mens.Ze word nu gevoed door twee Griekse dames maar mag daar niet in huis ook voor haar is het leven is op straat niet zeker. De kans op mishandeling of vergiftiging is groot zeker omdat zij gemakkelijk op mensen afstapt voor wat genegenheid. Ze is gesteriliseerd.

Wanneer u een vriend of vriendin voor het leven zoekt neemt u dan astublieft contact met mij op.Voor deze beide honden is een veilig huis met lieve mensen een must met spoed.