• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

Dodge

Lieve hondenvrienden,

Onderstaande oproep is absoluut dringend. Deze toch zeer lieve hond moet helaas door gebrek aan tijd het veld ruimen en het liefst zo snel mogelijk. De hond genaamd Dodge vraagt dan ook hulp en met spoed een lieve familie die tijdelijk of definitief hem de nodige zorg wil geven.

Het laatste bericht is van de eigenaar dat de Dodge toch mag blijven. Wij gaan nu natuurlijk hopen dat Dodge lang en gelukkig leeft. Vervolgens heb ik tegen de eigenaar mijn twijfels uitgesproken die ik samen, met vele anderen mensen die aan het zoeken waren voor een oplossing, had. Daar volgde een nieuw bericht op. Zie de allerlaatste mail.

Foto's en de mail van de eigenaar zijn bijgevoegd. Wanneer iemand zijn huis en hart kan openstellen kunt u mij bereiken op de telefoonnummers of het mailadres die u bij de contact gegevens kunt terug vinden. Morgen hoor ik van een bevrienddierenarts wat de gevolgen zijn van de afwijking. Maar gezien ik alleen maar honden heb met een afwijking en weet dat deze met de juiste begeleiding daar moeiteloos oud mee kunnen worden mag dit toch niet het einde van zijn leven betekenen.

 

 

geachte

 

ik zoek dringend een nieuwe thuis voor mijn hond,het is een hovawart reu van 15 maanden

mijn vrouw en ik hebben een te drukke job om voor de hond degelijk te kunnen zorgen,daar hij een afwijking heeft aan zijn voorste poten en zeer veel aandacht en verzorging nodig zal hebben.

tot onze spijt had ik de keuze volgens onze dierenarts om hem te laten inslapen of een degelijke opvang te zoeken

graag had ik iets vernomen of u mij kan helpen

 

vriendelijke groeten

wellens philippe

 

 

beste Li Kyriakou  

dank voor uw snelle reageren

 

de fokker kan mij niet helpen daar het om een onkorrekte kennel gaat

hij is niet gecastreerd,geen probleem met honden en katten

naar andere mensen die bij ons binnenkomen kan al eens een klein geblaf volgen maar niet van kwade aard,daar zijn staart steeds kwispelt en dit direkt ophoudt

kinderen zijn zeker geen probleem

aan de voorpoten: beiderzijde,voornamelijk rechterzijde congenitale deformatie van het metacarpaal gewricht

tot mijn spijt kan ik hem niet langer hierhouden

nogmaals dank voor uw snelle reageren

 

vriendelijke groeten

 

wellens philippe

 

beste li

de kosten voor castratie zijn voor mijn rekening uiteraard,maar ik moet toch vragen of je de hond niet zo snel mogelijk kan opvangen

 

groeten

wellens philippe

beste li 

ik heb goed nieuws,mijn vrouw en ik hebben besloten dat dodge toch het best bij ons blijft 

 

mits enkele inspanningen en inleveringen zullen we de hond een fijn leven bezorgen 

 

het spijt me dat ik je zoveel last en moeite heb bezorgd,ik hoop dat ik ooit eens kan langskomen om je persoonlijk te bedanken 

 

grts en tot ziens 

 

met grote dank 

 

wellens philippe 

 

beste li

we hebben er echt goed over nagedacht,onze vorige hond hebben we 17 jaar bij ons mogen houden en hebben we tot de laatste dag gegeven wat we konden,bij dodge  speelde een beetje het feit dat we een beetje opgelicht waren door de kennel waar we hem gekocht hadden.

volgens onze dierenarts komen de honden vandaar bijna allemaal uit het oostblok via illegale weg en zou hij niet 15 maar 8 a 9 maand oud zijn ,daardoor zouden de problemen met zijn poten nog moeten komen en de hond extra tijd en verzorging nodig zal hebben,ook is het mogelijk dat hij al verschillende baasjes heeft gehad,daarom werd hij verkocht als puberpub,dit alles overviel ons zodat we het niet zagen zitten verder te gaan met hem,maar hoe langer hij bij ons was hoe moeilijker om hem weg te doen

als we dodge toch niet kunnen geven wat hij verdiend zal ik zeker terug contact met je opnemen

 

nogmaals bedankt

grts philippe wellens