• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

Het bewegingsstelsel

Osteopathie

Degeneratieve gewrichtsziekten is één van de grootste problemen bij vele honden. Deze ontstaan door ouderdom maar ook HD, ED, en OCD veroorzaken vele problemen aan het hele bewegingsstelsel van de hond.
Ondanks dat honden aan deze aandoeningen geopereerd kunnen worden ontstaat er na verloop van tijd toch artrose waardoor er ontstekingen (artritis) ontstaan. Deze ontstekingen worden meestal bestreden met pijnstillende en ontstekingsremmende middelen die van tijdelijke duur zijn en ook schade aan de organen kunnen toe brengen. Aan de pijnstillende middelen zitten dus meer nadelen dan voordelen en zijn tevens kostbaar.

Osteopathie behandelingen kunnen vele klachten verhelpen en het genezingsproces in het lichaam bevorderen. Niet alleen wanneer de klachten in een beginstadium zijn maar ook wanneer de klachten al langer spelen.

Wanneer worden osteopathie behandelingen ingezet.

- Preventief bij een lichte vorm van HD om vorming van artrose en artritis (ontstekingen     die ontstaan door artrose) te voorkomen of te verhelpen.
- Rugklachten die door een onbehandelde HD, OCD en ED kunnen ontstaan. Honden gaan onregelmatig lopen om de pijnplaatsen te ontzien.
- Bij honden die een sport beoefenen kunnen osteopathie behandelingen helpen om letsels aan het bewegingsstelsel te voorkomen en al ontstane letsels verhelpen.
- Een niet meer operabele HD, OCD, ED
- Voor en na een operatie aan HD, OCD, ED
- Degeneratieve gewrichtsziekten
- Alle klachten betreffende het bewegingsstelsel

Osteopathie behandelingen worden dus voor een breed scala aan klachten toe gepast.
Indien nodig worden de behandelingen ondersteund door Irap therapie, accupunctuur, homeopathie, mesotherapie om artritis (ontstekingen die ontstaan door artrose) te verhelpen maar ook om de vorming van artrose te vertragen en ontstekingen te genezen.

Irap therapie

Sinds een aantal jaren zijn er zeer goede resultaten bereikt met de Irap therapie.
Al vele jaren wordt Irap therapie toegepast voor paarden en sinds een aantal jaren ook voor honden met veel succes.

Wat is Irap therapie

Irap therapie is ontwikkeld om gewrichtsontstekingen bij paarden en sinds een aantal jaren bij honden te verhelpen. Het is een effectieve en veilige behandeling om gewrichtsontstekingen te genezen zonder het gebruik van lichaamsvreemde medicijnen zoals corticosteroïden.

Bij uw hond worden enkele milliliters bloed afgenomen, dit bloed wordt in een speciale spuit met glasparels in een hiervoor ontwikkelde broedstoof gezet. Tijdens dit proces wordt het bloed door de glasparels en de warmte van de broedstoof gestimuleerd om extra proteïne (Interleukine-1 Receptor Antagonist Proteïne(IL-1Ra).) aan te maken. Deze eiwitten hebben een anti-inflammatoire werking dit houd in dat ontstekingen verminderen en genezen.

Wanneer het lichaamseigen serum vervolgens ingespoten word in de gewrichten waar de artritis (ontstekingen) zich bevinden, worden er extra witte bloedcellen aangemaakt die de ontstekingen elimineren. Het is een 100% lichaamseigen behandeling waardoor er geen enkele risico is op bijwerkingen of beschadigingen van organen.

Irap therapie wordt toegepast bij artrose in heupen, knieën, ellebogen, schouders en rug. Gewrichtspijnen en kreupelen verminderen vaak al na een eerste injectie met het lichaamseigen serum. Er zijn in totaal 3 injecties nodig met een interval van 7 tot 10 dagen. Na iedere injectie is een aantal dagen rust noodzakelijk. Uw hond mag wel een paar korte wandelingen maken maar geen sport of ander ongecontroleerde bewegingen.

De Irap therapie word bij honden alleen toegepast door Professor Dr. E. Di Duca.

Voor deze behandelingen maar ook voor Accupunctuur, Mesotherapie en Homeopathie kunt u contact opnemen met Professor Dr.E. Di Duca.

Rue J. Hermesse 71
4020 Jupille (Luik)
België
25 km vanaf Maastricht
Telefoon:
04 370 04 06
0495 510 200

Eva, heeft nog kom nog heup, heeft Iraptherapie gehad voor de ontstekingen die ontstaan zijn in haar schouder en elleboog door het verkeerde lopen en krijgt nu iedere twee maanden een osteopthie behandeling om nieuwe klachten en vorming van artrose te voorkomen.

Spirit heeft de meest ernstige vorm van HD, is geopereerd aan OCD, heeft ED in de linker knie artrose, rugklachten en loopt dankzij de Iraptherapie, osteopathie met zijn 12 jaar nog steeds probleemloos 4 uur per dag mee met de andere honden in de bossen.

David, heeft door een auto ongeluk en mishandeling een gebroken rug, beide achterpoten zijn geamputeerd en hij was volledig incontinent. De osteopathie behandelingen, mesotherapie, homeopathie en accupunctuur is de pijn in zijn rug verholpen en kan hij ook weer zijn urine en ontlasting ophouden.De luier tot verleden tijd.