• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

25 Oktober

Het is inmiddels drie maanden geleden dat ik iets in het dagboek heb geschreven. In deze tijd was ook het vakantieseizoen en dan is er teveel te doen, gasten gaan en gasten komen. Bij deze dan ook weer veel dank aan onze gasten en dat het seizoen weer fijn druk was want zonder gasten kunnen we geen hond opvangen.
Lay heeft haar zoveelste onderzoek gehad bij een kliniek genaamd hond en kat in Gent.

Lay heeft een te grote opening tussen haar maag en slokdarm, dit zorgt ervoor dat zij met regelmaat erg ziek word na het eten. Het advies van deze kliniek was rechtop eten en zo een halfuur blijven staan in een speciale stoel. Deze behandeling word inderdaad toegepast bij honden die het zelfde probleem hebben maar helaas werd Lay alleen maar zieker.Maar een operatie die de opening moest verkleinen zou een oplossing bieden. Lay heeft namelijk al een stoel een fullbodycart om weer normaal te leren lopen en krijgt binnenkort een stoel waarmee ze mee het bos in kan.

Het was de bedoeling dat zij haar gelijk zouden opereren en de ruimte tussen haar maag en slokdarm zouden verkleinen tot de juiste opening maar helaas bleken zij dit niet te kunnen. Simpelweg door gebrek aan kennis terwijl zij hadden aangegeven deze operaties al vele malen te hebben uigevoerd. Het enige wat zij dus hebben gedaan is een biopt genomen en die naar het laboratorium gestuurd voor onderzoek om te zien of het wel of niet iets kwaadaardigs was.

Uit het onderzoek bleek dat er ook een ontsteking van de maagwand was oorzaak wisten ze niet en kreeg ik een zogenaamd protocol wat ook toegepast had kunnen worden zonder een tweede onderzoek met weer een narcose. Daar kwam bij Eric Di Duca had al gezegd dat het waarschijnlijk een ontsteking van de maagwand was en de te grote opening door een gespecialiseerd arts terug gebracht moest worden naar de juiste grote. Al met al terug bij af. Voor de ontsteking wordt zij nu weer behandeld aangezien we voorheen ook al dachten aan een ontsteking maar nu met een langere antibioticakuur en een wormenkuur maar ook dat was al geconstateerd bij een eerder bloedonderzoek.

Op de dag dat Lay daar naar toe gebracht werd door Noud gebeurde daar het volgende voorval. Bij de praktijk arriveerde een klant die samen met twee medewerkers een Mechelse herder uit de kofferbak haalde met een temperatuur van 25 graden. Toen de behandelde arts op deze ongeoorloofde vervoerswijze werd aangesproken reageerde zij met een vinger naar haar mond ssstt en wees naar de geopende behandelkamer waar de betreffende eigenaar en zijn hond verbleven. In deze dierenartsen praktijk is dierenliefde ver te zoeken.

Ook Karma is inmiddels geopereerd aan de hernia in haar lies en wees een biopt van de verharde verdikking uit dat het volledig onschuldig was blijer kan men mij niet maken. Helaas is uit diezelfde dierenartsen praktijk met mega brandwond op haar rug terug gekomen. Na de nodige behandeling is deze nu bijna weg maar daar zijn wel weer weken over heen gegaan.
Met Karma gaat het nu inmiddels super. Ze loopt in haar wagen alsof ze nooit iets anders heeft gedaan, speelt en waakt. Tevens heeft onze Karma zich ontpopt als beschermster van de andere honden. Wanneer één van de hondengasten te druk naar één van haar roedelgenoten is dan corrigeert zij die keurig en is de rust wedergekeerd.

Nu ruim een anderhalve maand geleden zijn Adam en Emmy kort na elkaar overleden. Ik ben hier altijd erg van aangedaan en het heeft me dan ook veel moeite gekost om alles draaiend te houden. Zowel Adam als Emmy waren beide al op leeftijd Adam werd geschat op een jaar of 14/15 en Emmy eveneens. Adam heeft hier drie jaar een super leven gehad Emmy helaas een jaar. Bij beide was het lichaam op Adam is in zijn slaap gegaan en Emmy hebben we in moeten laten slapen na een acute ontsteking van de pancreas en nierfalen. Honden verliezen zal iets zijn waar ik nooit aan zal wennen en keer op keer hoe goed ze het hier ook hebben gehad ben ik er helemaal stuk van. Helaas kunnen we ze niet eeuwig bij ons houden.

Twee weken geleden is ook Remie hier gearriveerd, over dit hondenkind later meer.

Lay die in haar tijdelijke wagen leert lopen.

Spirit, Lay en Karma

Remie, geslagen, verslagen nog voor haar leven is begonnen.

Zij was een hele oude straathond uit Bulgarije met leismaniose ik heb haar helaas maar een jaar bij ons kunnen geven. Zij was het allerliefste en makkelijkste hondenmeisje en alles wat mensen van een hond willen.

Adam hier in de buurt gevonden zwaar mishandeld en een opgengesneden nek door jaren een ketting te hebben gehad die ingegroeid was. Hij heeft hier 3 heerlijke jaren gehad.