• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

Lay (3 juli)

Lay

Lay is hier inmiddels bijna twee maanden en gaat met stapjes vooruit. Dit laatste letterlijk want een hond zonder voorpoten is helaas moeilijker aan het lopen te krijgen dan een hond zonder achterpoten of/en verlamd.

Lay in Roemenië

 

Lay na een paar dagen hier, klimt ondanks haar handicap in de katten krabpaal.

En gaat uit zich zelf naar buiten om bij de honden te liggen.

Inmiddels is haar wagen ook aangemeten en zijn we haar aan het leren lopen. Dit is niet zo gemakkelijk. Zij is gewend te lopen op een zeer ongelukkige manier al die maanden dat ze zonder haar voorpoten heeft rondgezworven. En nu moeten we haar leren lopen met een rechte rug. Veel massages, osteoptie, homeopathie moeten hierbij gaan helpen want wanneer je maand na maand krom loopt zijn spieren, botten zeer pijnlijk.

Maar met veel geduld heeft ze haar eerste stappen in de voorlopige wagen gezet.Wanneer zij in deze wagen goed kan lopen krijgt ze een wagen alleen voor de voorkant en kunnen we deze fullbodycart hopelijk voorgoed ergens weg parkeren.

Om dit alles te bekostigen hebben we altijd veel gasten nodig, dus mensen voor een leuke vakantie met de hond www.domaineduchien.be