• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

Lay (27 mei 2012)

Vandaag is Lay gearriveerd zij komt uit Roemenië. Eén of andere sadist heeft haar voorpootjes afgehakt. Dergelijke mishandelingen zijn daar en helaas in nog vele andere landen de normaalste zaak van de wereld. Samen met Lay waren er nog 15 honden die in Nederland, België en Duitsland naar hun adoptie familie mochten. De honden hadden al 2700 km. in de auto gezeten en de reisbenches waren dus aan een schoonmaakbeurt toe.

Nadat we Lay eerst binnen hebben gezet hebben we met de gasten en de chauffeurs de honden even hun benen laten strekken en hun behoeften laten doen. In de tussentijd waren we bezig om bench voor bench shoon te maken en van nieuwe handdoeken te voorzien. Daarna kregen ze allemaal weer eten. Stuk voor stuk lieve honden, sociaal naar mens en dier alleen wat angstig maar wie niet na zo'n reis en een verleden op de straat. De volwassen honden en de pups werden aan alle kanten geknuffeld het waren stuk voor stuk lieverds.

Met regelmaat komt de opmerking dat deze 16 nu wel gered zijn maar het toch uitzichtloos is en zolang de mentaliteit in die landen niet veranderd er een zwerfhonden probleem blijft bestaan. Met andere woorden waarom die honden redden als je ook een pup kan kopen. Als eerste zijn er maar weinig mensen in die landen die een mentaliteit bezitten en mensen iedere hond die je redt is er één. En of deze nu uit het buitenland komt of uit een Nederlands, Belgisch of Duits asiel ze willen allemaal maar één ding een lief mens die hun vriend is voor de rest van hun leven!  

Lay, mensen kunnen veel leren van honden, hun wilskracht, de liefde die zij ondanks alles kunnen geven en de loyaliteit tegen mens en dier.

 

Al heeft Lay alleen nog maar twee achterpoten, het eten in de krabpaal voor de katten is toch wel iets om al haar wilskracht te gebruiken, Lay klimt dan ook zonder problemen in de paal.