• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

Hartworm

Met 14 honden, een aantal zwerfkatten en natuurlijk de Bed & Breakfast wel wat te doen en schiet het schrijven er bij in. Inmiddels zijn we dan ook twee maanden verder.

Spirit heeft het vervolgonderzoek gehad en Karma de  behandelingen om de larven te doden. De bult in Spirit zijn hart was geslonken het is dus geen tumor maar een oude ontsteking er is dan ook niets wat me gelukkiger kan maken dan deze uitslag. En om dat te vieren heb ik letterlijk de bloemetjes buiten gezet, bloemen en planten gekocht en dus buiten geplaatst.

Voor Karma zijn de behandelingen erg ingrijpend. Na bijna twee maanden doxycycline te hebben gehad worden de larven gedood. Het doden van de larven gebeurd door middel van een pil die Ivermectine bevat en onder een 8 uur durende controle door de hartspecialist. En eind deze maand krijgt ze haar eerste Immiticide behandeling. Dit is het enige medicijn die de hartworm zal doden en kan zorgen dat ze de rest van haar leven wormvrij is en blijft. Niet geheel zonder risico dus blijft ze ook dan 24 uur onder bewaking bij de hartspecialist en de tweede en derde behandeling met de Immiticide gebeurd achter elkaar onder een 48 uur durende bewaking. De bewaking is ten allen tijde noodzakelijk omdat de larven die door de Ivermectine en de wormen die door de Immiticide sterven in de (slag)aders terecht kunnen komen waardoor de honden in shock kunnen raken,stikken en een hartstilstand kunnen krijgen. Na iedere behandeling is een maand van absolute rust noodzakelijk. Na de eerste behandeling was Karma dan ook helemaal van slag ondanks dat alles goed gegaan was. Het feit dat ik haar daar een dag achter had gelaten zorgde ervoor dat ze bij het tweede bezoek weigerde om mee te werken en ik haar met geen mogelijkheid de auto uit kreeg. Wanneer ik een deur opendeed hupte ze naar de andere kant van de auto zodat ik haar niet kon pakken. Helaas is het niet anders en is de vele uren durende bewaking nodig.
Deze behandeling voor hartworm is de meest effectieve behandeling en ook de meest veilige behandeling. De honden kunnen na deze behandeling een net zo lang leven hebben als honden die niet door hartworm besmet zijn.

Het medicijn Immiticide was wel een probleem gezien er over de hele wereld vele honden besmet zijn met hartworm en het bedrijf die dit medicijn produceert tijdelijk niet meer kan leveren, hebben we dus ook over de hele wereld mensen ingeschakeld om het voor ons te kopen. Uiteindelijk is het gelukt en is het door vrienden van Nicole Israël de hartspecialist in Italië gevonden en gekocht.

Er is nog een andere behandeling mogelijk, de Slow Kill Hartworm behandelmethode. Deze gebeurd door het toedienen van een maandelijkse hartworm preventieve medicatie (meestal op basis van Ivermectine) dit dood de larven maar niet de volwassen wormen. Deze behandeling word alleen aangeraden wanneer het niet mogelijk is de hond te behandelen met Immiticide. Het kan dan nog jaren duren voor de volwassen wormen sterven, deze kunnen namelijk nog 2 tot 7 jaar doorleven. In die tijd dus ook nog veel schade aan hart, longen, lever en nieren brengen. De behandeling is vele malen goedkoper omdat de bewaking bij een specialist en het medicijn Immiticide vervalt. De bewaking en de hartonderzoeken zijn de grootste kostenpost van bijna 2000 euro aan. De medicijnen zelf zijn 200 euro en dan hebben we nog de nodige bloedonderzoeken na de behandelingen. Na alle behandelingen gaan we weer verder met de osteopathie behandelingen en krijgt ze haar rolstoel. Tot die tijd helaas absolute rust.

Echo van lever en nieren worden weer kosteloos door mijn fantastische professor Dr. Erik Di Duca gedaan. Zonder zijn hulp was heb onmogelijk om al mijn gehandicapte en toegetakelde honden in de rolstoel en op de been te krijgen en te houden.

Verder is iedereen hard bezig om stemmen te winnen door op de foto van een paar van mijn honden in de smolke wedstrijd te stemmen. Wie weet winnen we. Iedereen die hier aan mee helpt veel dank! Wanneer we winnen zal de helft van het bedrag naar Roxana in Roemenië gaan zij heeft Karma daar gered en zal net als ik weer vele dierenarts kosten kunnen betalen omdat ook zij veel honden opvangt. En wanneer we elkaar allemaal helpen kunnen er meer honden gered worden.

http://fotowedstrijd.mijnalbum.nl/smolke/index.php?a=200&photoid=0BRI7L&aff=mail_share

Karma, Emma, Uta en David alle vier verlamd maar ze genietend van het leven.