• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

Uitslagen

Inmiddels zijn de uitslagen van Spirit en Karma binnen.

Spirit heeft geen infectie en zijn bloed is uitstekend dit houd in dat het nog steeds een tumor kan zijn om dit uit te sluiten krijgt hij over vijf weken weer een echo. Wanneer het niet gegroeid is dan is het een oude infectie. Ik gooi hier al mijn hoop op.


Karma heeft helaas wel veel larven van de hartworm maar niet al te veel volwassen wormen. Al met al moet zij toch behandeld worden met het zware medicijnen. Ze krijgt eerst een maand doxycycline, dit wordt gebruikt bij allerlei bacteriële infecties en vervolgens drie injecties met immiticide wat de volwassen wormen zal doden. Zij zal dan enkele nachten onder continu toezicht blijven van de hartspecialist waar ze behandeld word en tot na de behandeling absolute rust. En of dit allemaal niet genoeg is heeft ze ook leismaniose en lyme. Van de laatste heeft ze geen last en worden infecties die daardoor kunnen ontstaan ook bestreden met de doxycycline. De bloedwaarde betreffende de leismaniose is een zeer milde infectie en na de behandeling van de hartworm zal deze behandeld worden. Dit hondenmeisje heeft werkelijk alles wat je maar kan bedenken en op de koop toe door haar voormalige eigenaresse ook nog eens een gebroken rug geslagen.


En vervolgens vragen mensen mij waarom ik voor een hond in deze staat nog moeite voor doet! Simpel omdat ik haar wil zien lachen en nog zoveel mogelijk jaren geven met alles wat ze in haar leven heeft moeten missen. En ondanks de hartworm, Leismaniose, Lyme, gebroken rug waardoor haar achterpoten ook niet meer functioneren zoals het moet heeft zij alle wil tot leven weer terug. Ze begint te spelen, komt rond etenstijd de keuken in en staat klaar om mee te gaan als we met zijn alle gaan wandelen. Helaas is dit nog niet mogelijk maar na de behandelingen krijgt zij haar rolstoel en zal ook zij weer mobiel zijn en mee kunnen.


Adam de oude herder die ik hier twee en half jaar geleden gevonden heb is er ook niet al te best aan toe, hij kan nog maar met moeite lopen waardoor hij ook volledig incontinent is geworden en laat zich door niets of niemand aanraken alleen ik mag hem helpen. Helaas kan ik hem daardoor geen osteopathie behandelingen laten geven of andere vormen van therapie maar wel af en toe zachtjes masseren. Inmiddels zijn we aan weer een andere pijnstiller waardoor hij weer een beetje kan lopen. We schatten dat hij rond de 15 jaar is ik hoop dat hij nog een poosje vooruit kan, letterlijk en figuurlijk met deze pijnstillers. Hij verdient het om nog zo lang mogelijk te kunnen genieten na minstens 10 á 12 jaar aan een ketting gelegen te hebben en mishandeld te zijn. En zolang hij nog lachend naar buiten waggelt, staat te wachten wanneer het etenstijd is en op zijn manier zelfs nog speelt met mij gaan we door. Iedere dag, week, maand en wie weet een jaar, is er één.

Karma nog in Roemenië

Karma hier na een paar dagen.