• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

Lay

Lay

Lay is hier 27 mei 2012 gearriveerd. Ook Lay komt uit Roemenië en is zwaar mishandeld. Lay mist voor het grootste deel haar voorpoten. Welke gek er op komt om een hond zijn voorpoten af te hakken ik heb geen idee maar wat ik wel weet is dat er vele zieke en sadistische mensen op deze wereld rondlopen.

Door haar handicap loopt Lay natuurlijk anders dan andere honden, desondanks haar rare op een kangaroe lijkende houding als zij door het huis loopt is er geen hond die lelijk tegen haar doet. Dit terwijl Lay daar geheel anders over dacht en naar iedere hond die bij haar in de buurt kwam een diepe grom gaf. Ik weet zeker dat alle honden weten dat zij anders is en lieten haar in het begin ook volledig met rust en dachten er niet aan haar persoonlijke zone te doorbreken.

Lay was gewoon onzeker door haar handicap deze onzekerheid verdween met de dag toen zij merkte dat de honden haar met rust lieten en sommige haar zelfs voorzichtig gingen begroeten als zij terug kwamen van een wandeling. Inmiddels is ze helemaal ingeburgerd en liggen de honden bij haar in de mand, spelen met haar en wachten tijdens een wandeling tot zij bij is met haar speciale wagen en gaan zelfs voor haar opzij als zij aankomt lopen.

Lay heeft nog een fullbody cart dus een rolwagen met voor en achter wielen maar nu zij kan sturen en haar coördinatie volledig naar haar achterpoten is verplaatst krijgt zij heel snel haar nieuwe wagen van Tim Dale uit Engeland. Deze wagen heeft alleen wielen aan de voorkant en is zo gebouwd dat ze daar net als de rest mee over de nodige obstakels in het bos kan komen.

Uiteraard vragen mensen als zij haar zien hoe dit komt en wanneer ik dan vertel dat haar dit door het mensDom is aangedaan kijken ze vol afschuw om vervolgens te vragen waarom. Het enige antwoord wat ik hier op kan geven is puur sadisme. Maar gelukkig is Lay net als vele honden die gehandicapt zijn door mishandeling ijzersterk en is de wilskracht die zij bezit met geen pen te beschrijven. Mensen kunnen hier nog wat van leren.

Lay nog in Roemenië

 

Lay na een paar dagen tussen de andere honden en klimmend in de kattenkrabpaal op zoek naar eten.