• Protest tegen stierenrennen Pamplona in Amsterdam

    Op zaterdag 7 juli starten alweer de beruchte stierenrennen van Pamplona in Spanje. Het Comité Anti Stierenvechten (CAS International) hield een stilte-actie tegen de stierenrennen van Pamplona op de Dam in Amsterdam, op vrijdag 6 juli. Schrijfster Yvonne Kroonenberg deed mee aan de actie.

Remie (17-11-2012)

Remie is hier inmiddels vier weken en veranderd in een gezellig pup van een maand of 10.

Ook Remie komt uit Roemenië nu is het niet zo dat ik alleen Roemeense honden opneem maar ik neem wel zoveel mogelijk alleen invalide honden op omdat die niet meer te plaatsen zijn. En aangezien daar een aantal particulieren zijn die zich dag en nacht inzetten voor de straathonden en er vaak al vele hebben, waar gehandicapte honden niet tussen kunnen zonder problemen, is het in de loop der jaren zo gegroeid. Ze komen hier pas nadat alle pogingen om er een lief en zorgzaam mens voor te vinden zijn mislukt.

Ten onrechte want na enkele weken zijn het normale honden natuurlijk hebben zijn in het begin meer zorg nodig. Maar daar zal ik zo snel mogelijk een stuk overschrijven.


Remie is gevonden toen zij een paar maanden was en vervolgens bij een dierenarts afgegeven om haar de dodelijke injectie te geven. Remie is verlamd door een ongeluk of mishandeling. Haar rug is op meerdere plaatsen gebroken en lopen zit er helaas nooit meer in. Mijn Roemeense vriendin was daar toevallig en bood aan om een huis voor haar te zoeken. De dierenarts vond dat een goed idee en beloofde goed voor haar te zorgen.


Helaas was het in de praktijk anders, na 6 maanden zoeken hebben we niemand kunnen vinden. Inmiddels was Remie meer dood dan levend.
Ondervoed, wonden zo diep dat je het bot kon zien liggen, haar vulva had de grote van een tennisbal en was bijna zwart van het rottende vlees, haar achterpoten en voeten dusdanig vergroeid dat deze geamputeerd moeten worden. Wonden in haar lies en buik zo diep van het zitten in een verkeerde wagen dat het bot zichtbaar was. Haar staart is om meerdere plaatsen gebroken maar door het dragen van een te strakke luier die zij dag en nacht aan had was ook deze door de helft gesneden.Onvoorstelbaar want zij was dag en nacht achter de praktijk van een dierenarts waar zij voornamelijk in een draadkooi lag waardoor ook haar knieën tot diep in het vlees open lagen.


De amputatie zal plaatsvinden wanneer zij loops is geweest omdat deze er waarschijnlijk aan zit komen en er dan tijdens de amputatie vreselijke bloedingen kunnen ontstaan. Zij zal daardoor veel mobieler worden, net zoals onze David, omdat de poten vanaf de knieën recht de lucht in steken.


Nu vier weken verder loopt ze, tot haar eigen wagen klaar is in Karma haar wagen maar is het al een totaal andere hond, ik heb haar blaas onder controle en ook haar ontlasting die samen met haar urine continu eruit kwam. Wonden zijn allemaal gesloten, ze speelt en rent alsof ze nooit anders gedaan heeft. Het is plezier om haar zo te zien en heb ik er weer geen minuut spijt van haar te hebben opgenomen.

Foto's van Remie volgen snel.